English Suomi

Seagram Jazz & Blues

7 och 8 augusti 2021


LÖRDAG 7.8 KL 20.00

Traveling Jones

Finska rockrävar som fått en nytändning av att satsa på eget material. Traveling Jones från Åbo hämtar sin inspiration från den traditionella rockmusiken, kryddad med personlig attityd. Det utlovas fullt ös då bandet gästar årets upplaga av Seagram Jazz ’n Blues lördagen den 7 augusti.

Covers i all ära. Men för några år sedan ville basisten Jakke Aho och gitarristen Juha Sundqvist hitta på något eget. Sagt och gjort. Pekka Qvist kallades in på keyboard och Mikko Mielonen på trummor och så föddes Traveling Jones.

Målsättningen var klar: bandet skulle satsa helhjärtat på egen musik med rötterna i den traditionella rockmusiken. Nåja, en och annan favoritcover fick rymmas med, men huvudspåret var och är eget material.

Efter otal timmar i repstudion och lika många livespelningar runt om i Finland gick bandet 2018 in i studio och spelade in sin första EP ”Here Comes The Traveling Jones”. Året efter kom ytterligare en EP ”Light on Me” och i år släpptes singeln ”Cold Hard Ground”.

På de två första plattor fick bandet hjälp att hitta det genuina amerikanske rocksoundet av den ”magiska” producenten Brian Fitzpatrick.

– Om man kallar det sydstatsrock eller västkustrock spelar mindre roll. Det viktiga för oss är att ha en genuin rock’n roll-attityd, förklarar bandmedlemmarna och tillägger:

– Vår musik är ett bevis på omättlig aptit, passion och kompromisslös attityd som bara kan uppnås genom ett genuint musikaliskt brödraskap. 


 

SÖNDAG 8.8 KL 12.00

Bruncha till Curres Jazzorkester

Åländsk jazz när den är som bäst. Qurres Jazzorkester står för underhållningen vid söndagens traditionella jazzbrunch under Seagram Jazz ’n Blues.

– Det blir bland annat lite smakprov ur vår kommande konsert med musik av Bo Kaspers Orkester, avslöjar kapellmästaren Curt ”Curre” Quarnström.

I Qurres Jazzorkester har basisten ”Curre” Quarnström engagerat framstående åländska jazzmusiker. Bandet framträder i lite olika konstellationer anpassade för det enskida evenemanget.

Vid Seagrams traditionella jazzbrunch har ”Curre” med sig Edward Furbacken (saxofon), föglösonen Jochum Juslin (gitarr) och Caroline Furbacken (sång). Det utlovas idel örhängen inom mainstreamjazz men även ett antal tolkningar ur Monica Zetterlunds digra repertoar. Det bjuds även på en del helt nya arrangemang.

 – Redan innan pandemin slog till hade vi repat in en hel konsert med material av Bo Kaspers Orkester. Nu då vi äntligen åter får stå på scenen och spela live inför publik tänker vi bjuda på lite smakprov ur den repertoaren också, säger ”Curre” Quarnström. 

Både nytt och gammalt bekant alltså. I bästa åländska tappning av Qurres Jazzorkester. Det är bäddat för en njutbar musikstund i goda vänners lag.

Välkomna!

Partner

ÅLAND.travel